Coaching in de Algarve, hoe gaat dat dan?

Een week schrijf- en of natuurcoaching gecombineerd met vakantie. Ik merk hoe de wensen verschillen en de redenen van een week coaching uiteenlopen. De een wil graag opgehaald worden van het vliegveld en in een comfortabele B&B vlak bij het strand vertoeven.
De ander stapt vanaf Faro in een door mij geregelde huurauto en tuft de hele Algarve rond om van het ene betoverende vissersdorpje naar weer een verlaten strandje te rijden.
De volgende wil vlak bij mij verblijven, op een kwartier lopen via een stoffig zandweggetje naar het bounty-strandje aan de Atlantische Oceaan. Waar je je waant in de Blue Lagoon.

De ochtenden gebruiken we voor de coaching, de middagen zijn vrij. En soms andersom, als dat beter uitkomt. De avonden? Die vullen we in met zwoele Fado, zonsondergang-etentjes, een djembé sessie of yoga op het strand. Of met nietsen. Wat je wilt. Jouw wensenlijstje maken we van tevoren, zodat ik alles kan regelen.

‘Wat in de weg staat, wordt de weg’ – Marcus Aurelius

Wanneer kies je voor mijn manier van coachen?

Je staat op een kruispunt in je leven. Alles loopt op rolletjes.
‘En wat nu’, vraagt mijn coachee zich af. Ze mist toch iets wezenlijks in haar leven. Ze zou er graag achter komen wat dat is, want voluit leven, dat gaat niet. Iets houdt haar tegen.

Ik besluit wat chaos in die orde te brengen. Want is alles wel echt op orde, als je toch iets mist? Ja, aan de buitenkant wellicht. Na een paar gesprekken besluit ze om de coach-week te gebruiken om een verlangen-boek te maken. Haar schatkist voor de toekomst. Ze wil vooral creatief bezig zijn, want juist daar wordt ze gelukkig van.
Door middel van schrijf-, maar ook doe-opdrachten hoop ik dat ze haar speelsheid terug vindt en deze -van haarzelf- weer mag integreren. Met behulp van alle natuurelementen laveren we naar haar kern. We beginnen en eindigen de coaching in de zee, waar letterlijk de onderstroom gevoeld wordt. Want daar ligt het antwoord op haar ‘wezenlijke.’

Mijn manier van coachen begint altijd vanuit de onderstroom, aan de oppervlakte kunnen anderen veel beter coachen dan ik. Oppervlakkigheid ligt niet in mijn aard, koetjes en kalfjes laat ik vooral dartelen in de wei. Dat betekent niet dat het zwaar is, integendeel. Zwaarheid kan lichtvoetig betreden worden, ook met humor. Wat er maar nodig is. Na deze week ben je sowieso veranderd, en van tevoren weet je niet hoe. Wat er nodig is op dat moment, dat komt opborrelen, na wat oefeningen. Daar begint jouw ontdekkingstocht, want dat wil gemanifesteerd worden. De eerste stap van transformatie is hier in het zachte, warme, ruige Portugal gezet.

Heb je zin om te brainstormen over je bedrijf of over je boek? Of heb je een plan liggen dat je eindelijk de wereld in wilt slingeren? Was je even afgedwaald in andere zaken, maar blijft dit verlangen lonken?
Ik denk met je mee en stel kritische vragen. Jij loopt jouw authentieke weg, waarbij je niet-meer-nodig-dingen achterlaat en door het zijn in de natuur, het proeven van de rust, het licht, de onbeschrijflijke sterrenhemel en de Portugese zachtheid weer tot jouw eigen essentie komt.

Een voorbeeld van een van de coach-plekken

De bovenste foto is van het strandje, via dit weggetje (foto hieronder). Een soort oase waar zeer weinig mensen komen, omdat er niets voor toeristen is. Er is geen bar, er zijn geen parasols of ligstoelen. Er is alleen ongereptheid.
Een magische omgeving om natuurcoach-oefeningen te doen, zwemmen, schrijven, scharrelen, mijmeren en wandelen. Deze plek, omringd door alle elementen, is waar we het traject beginnen en eindigen.

Ik neem jou als mens uiterst serieus. Ik vul daarom niets voor jou in, maar stel de juiste vragen. Waardoor jijzelf de antwoorden, oplossingen of keuzes bepaalt.

Lijkt je zo’n week nu ook wat? Kan ook vijf dagen he, misschien in combinatie met een vakantie er voor- of achteraan. Stuur me vooral een mail met je wensen. Een week op maat waarin werken aan je persoonlijke ontwikkeling en vakantie door elkaar gevlochten wordt. Op afstand zie je alles vanuit een ander perspectief. En nee, niet voor de hoofdprijs. Het moet ook leuk blijven.

El camino se hace caminando’ – ‘De weg wordt gemaakt door hem te lopen’

Dus: wacht jij op wat de toekomst je brengt, of ga je hem zelf vorm geven?

Even wat mogelijkheden voor je vrije tijd tijdens zo’n coachingweek: paardrijden, wandelen met ezels, yoga op maat, ademhalingssessies, stadswandeling door Lagos, suppen, surfen en nog veel, veel meer. Ik heb een vriendin die waanzinnig kan koken. Bij haar in de weelderige tuin kun je lunchen, schrijven en hangen in haar fantastische hanging chairs, die ze zelf maakt. Ze heeft zelfs een kamer in haar huis op een berg, waar je kunt logeren. Of we krijgen van haar een gevulde picknickmand mee wanneer we op een verlaten strandje wat oefeningen doen. Oh ja, hoe ik wandel lees je hier.

Ik zie je mailtje graag tegemoet!

‘In ieder van ons zit een kern waar we niet zijn gekwetst, waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn. Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven’.

– Piero Ferrucci –

In mijn nieuwsbrief meer. Hooguit twee keer per jaar verstuur ik er een. Mocht je je willen inschrijven hiervoor, scroll dan even naar beneden.

Schrijfcoaching

Misschien gonst er een boek door je hoofd. Of een verhalen- of gedichtenbundel. Wellicht heb je wat structuur nodig. Een plan? Een antwoord op de vragen: hoe dan, waarom zou ik, wie zit er nou te wachten op ….., pak ik het goed aan en graag veel tips. Over een boek schrijven of uitgeven. Over hoe je blogs schrijft, of een goede web-tekst.

Been there, seen that, done that. Op de Schrijversvakschool leerde ik de kneepjes, in de praktijk het vak schrijven. Omdat mijn tweede natuur ondernemen is, is dat ook weer handig voor zakelijke teksten. Ben je ondernemer, dan bij mij aan het goede adres. Zo niet, dan ook. Schrijven in alle toonaarden, kom maar op met je vragen en worstelingen.

Van A tot Z kan ik je vertellen wat het is om een boek te schrijven en ook nog zelf uit te geven. Van monnikenwerk tot jaloerse redacteuren. Mijn boek De alchemie van het ondernemen is een van mijn successen. Niet om het geld, wel om het uiteindelijke resultaat. Nog elke dag krijg ik prachtige recensies van lezers. De ups en de downs kan ik je allemaal vertellen…

Dus. Laat me weten wat je van mij zou willen in de vorm van schrijf-coaching. Dan maken we een stappenplan. Laat dat het begin zijn van jouw schrijf-carrière in welke vorm dan ook. Keyword: DOEN.

Een belangrijk onderdeel van mijn een-op-een schrijfcoaching is natuurcoaching. Gedurende het proces kan er iets naar boven komen wat belemmert of je tegenhoudt. Een trigger van vroeger, een innerlijke criticus stem of gewoon een vraag die in je opkomt. Ik gebruik de natuurelementen als coach. Hun symboliek of vorm geeft altijd het goede antwoord, of een inzicht. Die uiteraard vanuit jouw onbewuste komt. Maar omdat jij je met jouw eigen natuur verbindt, komt het antwoord vanuit je eigen kern. Niet vanuit je hoofd.

‘Dankzij jouw uitdagende, tot nadenken aanzettende opdrachten, stroomden de woorden als vanzelf op het papier. Veel zelfinzicht was het gevolg. Dit vormt de basis voor mooie blogs waarmee ik anderen hoop te inspireren. – Liefs, Caroline

Alles wat schrijven betreft is maatwerk. Iedereen heeft andere wensen en een ander doel. Heb je een idee, alles kan he! Mail me op marian@dealchemievanhetleven.nl of bel me op 06-45923525, mocht je ergens over dubben.