Schrijven in stilte

‘Deze dag vertrouwt jouw pen dat wat er boven komt vanuit de stilte, het papier toe. Jij vertaalt jouw innerlijke wens van gevoel naar woorden.’

Ik nodig je uit voor een louterende dag vol verstilling en verwondering. Een dag om terug te komen bij jezelf. Een cadeau dat heelt en in balans brengt. Inzichten meegeeft. Misschien is jouw kritische stem na deze dag veranderd in een liefdevolle, daadkrachtige stem die weet dat wat jij schrijft van binnenuit, uniek is.

Stilte brengt andere woorden naar boven dan wanneer je ze ‘bedenkt.’ De woorden komen vanzelf vanuit je verbinding met de onderstroom, je hoeft er niets voor te doen, eigenlijk alleen maar te laten.

We maken tijdens deze eendaagse pelgrimstocht onze eigen woordenreis. Een ontdekkingsqueeste naar waar jij werkelijk over wilt schrijven. In combinatie met meditatie en stilte. In alle veiligheid en je hoeft niets te vertellen of voor te lezen aan anderen. Je hoeft niet mooi te schrijven. Deze dag is een cadeau aan jezelf. In een sfeer waarin je alles loslaat wat energie van jou vergt. Waar jij even niet hoeft te zorgen, geen digitale ruis om je heen hebt en vrij bent van alle dagelijkse bezigheden. Je krijgt fijne opdrachten die je op jouw manier interpreteert. Het gaat deze dag niet om technieken of ‘mooi’ schrijven. Het gaat om luisteren naar wat je hart jou vertelt.

Het maakt niet uit wat je schrijft. Zie maar wat er komt. Er is geen oordeel.

  • Wanneer: april 2020, van 10 tot 16.30 uur
  • Waar: Groningen of omgeving. Als het mooi weer is, op een magische plek…
  • De kosten voor deze dag (incl lunch, koffie en thee) zijn 89 euro (incl btw voor particuleren, ex btw voor ondernemers). Mail me op marian@dealchemievanhetleven.nl voor het rekeningnummer, je aanmelding of voor vragen!

Wil jij beginnen met schrijven? Of schrijf je al heel lang? Welkom! Schrijven heelt. Geeft energie. Laat zien wie jij bent. Roept vragen op. Schrijven geeft rust: je zet alles vanuit je hoofd op het papier. Schrijven is voor iedereen. Zelfs voor jou. Heb je nog nooit geschreven? Dan is dit de uitgesproken dag om te proberen. Kan jij niet schrijven, denk je? Deze dag ga je het tegendeel ontmoeten.

Boost je werk of je bedrijf met opstellingen.

De golven zijn de dagen
De dagen van het jaar
En het lijkt of zij vertellen
Hoe het ons vergaat

Maar de onderstroom
Die niemand ziet
Bepaalt de richting
Op elk gebied

Stef Bos

Je kent het vast. Je zwemt in zee en ineens voel je een koude stroom. Of je wordt meegezogen in een soort kolk. Bij oostenwind voert de onderstroom jou veilig landinwaarts. Bij westenwind duwt deze je juist verder weg de zee in.

Misschien zwem jij al te lang in de westenwind. Ben je constant bezig om tegen je natuurlijke stroom in te ploeteren. Een uitputtingsslag. Waarom doe je dat eigenlijk? Omdat de oppervlakte comfortabel is. Het kabbelt. Maar je merkt dat je geen meter verder komt. Je hebt een richting nodig. Focus.

Ben jij toe aan de volgende stap in je werk of je bedrijf?Jouw onderstroom weet precies de weg.

“Boost je werk of je bedrijf met opstellingen.” verder lezen

Online schrijfcursus. Iets voor jou?

Eens drie maanden proberen om te kijken of schrijven iets voor je is? Kop thee er bij en laat maar stromen die woorden. Gewoon lekker thuis op de bank of in de tuin. 

Cursist Karel de Vries:
“Je hebt mij op miraculeuze wijze weten over te halen mijn inspiratie in woord en geschrift neer te zetten. Ik heb al eerder pogingen tot schrijven gedaan en nu ik echt ben gestart voel ik me daar heel blij door.” 

“Online schrijfcursus. Iets voor jou?” verder lezen