Cursus verhalend bloggen

Wordt jouw blog of verhaal informatief, prikkelend, verhalend, sexy of humoristisch?

Blogs of verhalen schrijven blijft toch een ding. De keus van het onderwerp, waar haal je de tijd vandaan, hoe zet je een blog goed neer, uit welke elementen bestaat een blog, hoe wordt hij zo vaak mogelijk gelezen (voor de ondernemers) en trouwens: weet je dat de titel jouw hele blog kan maken of breken?

Een blog of verhaal schrijven is niet zomaar iets. Dat kan niet iedereen. Er is een aantal technieken vereist, welke schrijfstijl past bij jou en er zijn nog zo veel tips en trucs en do’s en dont’s die ik allemaal weggeef tijdens deze cursus.

We beginnen elke avond met inschrijven, de schrijfspier wordt opgewarmd. Je krijgt een opdracht en/of een oefening. Daarna begin je aan je blog/verhaal en ik ben stand-by om jouw zin wél sexy te laten zijn, de juiste titel tevoorschijn te toveren en er voor te zorgen dat jouw tekst boeiend blijft tot het einde. Ik help je mee jouw persoonlijkheid er in terug te laten komen, jouw unieke stijl te laten schitteren en de essentie bloot te leggen.

We nemen alle tijd om jouw worsteling, vragen, belemmeringen en alles wat je tegenkomt, te bespreken in de groep. De andere cursisten komen dit geheid ook tegen. Je leert dus ongelooflijk veel van elkaar. In een veilige setting, waar je fouten mag maken en alvast kunt proefdraaien voor je iets publiceert.

Omdat je regelmatig schrijft, ga je merken dat je een eigen stijl ontwikkelt. Misschien ben jij wat van de humor, of vind je de praktische opsom-manier prettig. Je zult zien dat blogs schrijven je heel makkelijk afgaat als je eenmaal in de flow van de regelmatigheid zit. Ik laat je zien wat jouw valkuilen zijn, maar ook hoeveel meer je kunt doen dan alleen maar een blog neerpennen. Je gaat je schrijftalent ontwikkelen door je sterke kant (die je gaat ontdekken) nog meer te benadrukken. De deur naar mogelijkheden opent zich, zodat het jouw eigen, authentieke schrijfsel wordt.

Zin om met een groep schrijvers te gaan schrijven? Eindelijk de verhalen die je in je hoofd hebt, op papier zetten? Ontdekken wat jouw schrijfstijl is? Om daadwerkelijk elke keer met een vat vol inspiratie huiswaarts te keren? Vol gezelligheid, kennis, koffie, thee en wat lekkers? Dan nodig ik je van harte uit. Zowel ondernemers als niet-ondernemers zijn welkom.

We gaan met de hand schrijven (dit heeft een functie). Neem dus een schrift mee, A4 of A5 of wat jij wilt en een goed in de hand liggende pen.

Wil je je aanmelden? Stuur dan even een mail naar marian@dealchemievanhetleven.nl of bel/app: 06-45923525

De data: 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 23 april. 
We beginnen om 19.30 uur en stoppen om ca. 21.30 uur.
De kosten zijn 140 euro (ex btw) voor zes avonden. 
Waar:  In Groningen, nog nader te bepalen. 

“Verrassend, origineel, leerzaam, ongedwongen, inspirerend en nog gezellig ook. Zo zou ik de de blogcursus typeren die Marian geeft. Ik leer er te schrijven vanuit mijn intuïtie: pen op papier en schrijven maar, ‘ik zeg wel stop’. Steeds een stapje verder. Het stimuleert in schrijven, in creativiteit, in regelmaat. Het helpt me over blokkades, bronnen aan te boren waar ik niet op zou komen. En natuurlijk zijn er de praktische blogtips en trucks. Maar dat is bijzaak. Marian is aanwezig en tegelijk ook niet. Ze is de veilige bedding waarin alles er kan zijn.”   Blog-cursist Boudewijn Lemstra.

One Reply to “Cursus verhalend bloggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.