Online schrijfcursus. Iets voor jou?

De lente nodigt uit. Naar buiten, de zintuigen wijd open. Het nieuwe leven opsnuiven, voorzichtige zonnestralen op je huid. Verhalen liggen op straat, in de natuur, maar ze ontstaan in jou. De inspiratie en jouw verbeelding maakt je schrijfsels uniek. Niemand schrijft zoals jij. 

Eens drie maanden proberen om te kijken of schrijven iets voor je is? Kop thee er bij en laat maar stromen die woorden. Gewoon lekker thuis op de bank, het balkon of in de tuin. 

Cursist Karel de Vries:
“Je hebt mij op miraculeuze wijze weten over te halen mijn inspiratie in woord en geschrift neer te zetten. Ik heb al eerder pogingen tot schrijven gedaan en nu ik echt ben gestart voel ik me daar heel blij door.” 

De meeste cursisten  hebben het schrijven (her)ontdekt, puur door er mee bezig te zijn. Schrijven hun gevoelens van zich af of laten de blogs zo op het papier denderen. Mag de weggestopte poëzie weer voorzichtig uit de pen vloeien. Staan de gedichten ineens op het vel. Poppen de haiku’s als kleurrijke paddenstoelen uit de grond.

De meeste cursisten staan achteraf bijna altijd versteld van wat ze op papier zetten. Zij weten dat (van zich af) schrijven heelt. Een plek geeft. Troost, blij of gelukkig maakt.

De meeste cursisten weten dat er met het schrijven geld verdiend kan worden. Vele verhalen maken een bundel voor een boek. Goede blogs beklijven bij je potentiële klant. Soms is het niet in geld uit te drukken, wanneer iemand getroost wordt of kracht krijgt door wat jij geschreven hebt bijvoorbeeld. En zo maak je naamsbekendheid als een olievlek. Weten mensen jou te vinden.

Wat het grootste probleem vaak is, is het gaan zitten om te schrijven, de tijd er voor nemen. Niet gemotiveerd genoeg zijn.
Ook ontbreekt vaak de inspiratie voor onderwerpen.
Of: ‘Wie zit er nou te wachten op wat ik schrijf?’ Herkenbaar?

De motivatie ontbreekt vaak omdat je niet direct resultaat ziet van je schrijfkunst. Schrijf je bijvoorbeeld blogs, reken maar dat ze gelezen worden. Alleen merk jij dat niet altijd. Zie je dat niet terug in likes of reacties. Maar het gebeurt wel. Hoe meer jij publiceert, hoe beter je gezien wordt. Het moet wel vruchtbaar voor de lezer zijn, dat is een voorwaarde. Uiteindelijk wordt deze lezer óf klant, óf ambassadeur. Een indirect netwerk. Maar dat kost tijd en energie. Geen directe, maar lange-termijn omzet. En daarom is vastberadenheid en doorzetten zo nodig bij het schrijven. Naast geloof in jezelf.

Op de Social Media observeert 90% van de lezers, reageert 9% en creëert 1%. Dit zet te denken, toch?

Schrijf je creativiteit wakker!
De drie komende maanden krijg je van mij schrijfopdrachten, om de week, dus elke 14 dagen. Als inspiratiebron. Als stok achter de deur. Als aanscherping. Als leerproces. 

Een mix van stijlen, onderwerpen en gelaagdheid. Een ontdekkingstocht waarbij je gaat graven. Je krijgt totaal verschillende opdrachten.

De opdrachten stuur je naar mij terug (maximaal 500 woorden), ik voorzie ze van advies, ik schrap, schaaf, schuur, polijst en vijl. Alles beargumenteer ik uiteraard. Doe er mee wat je wilt.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen. Al heb je nog nooit een woord geschreven. Juist dan is het een geweldige stimulans om je schrijf- en creatiespier op te rekken! Voor ondernemers is het een prachtige stok achter de deur om toch die wekelijkse blog op je site te hebben waardoor je hoger op Google verschijnt. Voor oud-cursisten die anders in een gat vallen ; ).

De kosten voor deze online cursus van drie maanden zijn 85 euro. Wil je een factuur voor je bedrijf, dan komt daar 21% btw bij op.

Je kunt je opgeven via marian@dealchemievanhetleven.nl (dus niet via de site, die reacties krijg ik niet binnen). Heb je betaald, dan ontvang jij je 1eopdracht in de mail! Heb je vragen, mail me gerust.

To me, the greatest pleasure of writing is not what it’s about,
but the inner music that words make.
— Truman Capote