Schrijfweek met yoga op Madeira

Een week op magisch Madeira van 12 tm 19 november 2019.

Een veelzijdiger eiland is er niet. Alle seizoenen op commando. In het zuiden dompel je je het hele jaar onder in de zon en achtervolgt de zee je waar je ook bent. Een paar honderd meter daarboven -waar je zelfs met een kabelbaan heen kan schommelen- is het al iets koeler en vochtiger. Nog verder naar boven en je weet niet wat je meemaakt. Je bent letterlijk in de wolken. Een subtropisch vulkaaneiland en daardoor een overvloedige deken van de kleurrijkste bloemen. Met zelfs een zwart strand. We gaan dansen dansen dansen!

‘Lieve Marian, dank je wel voor je inspirerende lessen deze week. Je hebt me geholpen om het schrijflicht in me aan te steken en met volle moed ga ik er mee verder in Nederland. Mocht ik vastlopen, dan weet ik nu waar ik de inspiratie kan vinden. Gewoon in mijzelf, daar waar ik blij van word. – Tineke Buursma

Hier heerst de rust die je in alle opzichten laat dalen. Er is tijd. Genoeg.

Marian laat je Funchal, de hoofdstad beleven als een local. Zij kent alle geheime plekken waar geen toerist ooit komt. Je proeft de puurste smaken, loopt op het oudste stenen straatje, ontmoet de liefste mensen en kijkt je ogen uit in de oude stad, waar de kunstenaars zich hebben uitgeleefd op de deuren van onbewoonbare huizen. Uiteraard eindigen we bij het barretje met de aller- allerlekkerste Poncha, hét drankje van Madeira.

Een week waar de balans tussen lichaam en geest wordt gevoed. Het denken verleidt het voelen tot het zich in elkaar vlecht en er moeiteloosheid ontstaat.

In de ochtenden maken we ons lichaam langzaam wakker met yoga of meditatie en begroeten we de nieuwe dag.

Daarna nemen we uitgebreid de tijd voor het ontbijt met verse broodjes of fruit & yoghurt.

Iedere dag gaan we na het ontbijt ons eigen ding doen. Wil je schrijven? Kan! Creatieve schrijfopdrachten rekken je verbeelding flink op. De zintuigen staan op scherp, de schrijfspier krijgt een flinke training.

Reizen en schrijven: dé perfecte combinatie.

Een week zon, zee en vrijheid om te doen wat je wilt.

Na de lunch ben je vrij om verder te schrijven, een gesprek met Marian te hebben, een stuk te wandelen, de Botanische tuinen te bewonderen, of de bus te nemen naar andere plekken op het eiland. Aan het eind van de middag is er een yoga- of meditatiesessie.

Daarna lekker uitgebreid eten, een wijntje en misschien is er wel een Fado-avond of een avondwandeling in het verschiet.

Wat we nog meer doen deze week.

  • Soms zijn we samen stil. Om alle indrukken, inzichten en gevoelens een mooie plek te geven. Om te schrijven, te lezen of alleen maar te zijn. Het stil zijn heeft een belangrijke functie. Je bent zo bij jezelf. Je blijft bij jezelf. Geen afleiding van buitenaf.
  • Je kunt meedoen met de meditatie-sessies, hoeft niet. Verschillende soorten meditaties komen aan bod.
  • Met Marian kun je een (of meer) persoonlijk gesprek hebben. Met haar kun je kijken hoe je verder wilt met het schrijven. Zij kan je hierin begeleiden en samen kun je uitvogelen welke stijl het beste bij jou past. Misschien lonkt de poezie of ben je dol op korte verhalen en popt er een idee voor een bundel op. Wil je blogs schrijven voor je bedrijf, of stromen alleen maar eindelijk losgekomen gevoelens uit je pen.. Zingen de gedichten in je hoofd. Schudt er zomaar een boek-idee uit je mouw. Of wil je technieken leren. Je zult versteld staan van wat jij uit jezelf tevoorschijn schrijft.

Exclusief de vliegticket, de bustickets en de hapjes en drankjes die je buiten de villa neemt.

Neem vooral contact op voor vragen: marian@dealchemievanhetleven.nl. Mocht je eerder willen komen of langer willen blijven, dan kan Marian je meehelpen eventueel. Zij woont de winters op Madeira en heeft daar een netwerk opgebouwd.

Marian genereert magie als het gaat om creatief schrijven. De creativiteit bleek wel in mezelf te zitten, maar door met Marian te werken komt dat ‘als vanzelf’ op papier. Ze heeft mij écht leren kijken door haar opdrachten op het prachtige Madeira. Als ik nu mijn eigen teksten terug lees, ben ik trots. De combinatie Marian en Madeira bleek voor mij: MAGIE! Zó blij met dit cadeau aan mezelf, dankjewel!  – Liefs, Corien Kingma

Meer lezen over Madeira? Kijk op mijn site http://www.madeiraontherocks.com

Marian Nissink:

“Reizen is voor mij een gemoedstoestand. De mooiste ontmoetingen ontstaan tijdens het reizen. Die met vreemden en die met mezelf. Mijn reisblogs en andere ontboezemingen vind je op https://www.mariannissink.nl/

Ik móet schrijven. Van me af. Naar me toe. Er gebeurt zoveel dat gezegd en geschreven moet worden. Opdat we de kleine, onopvallende momenten, vaak achteraf de belangrijkste, in ons hoofd tatoeëren. Opdat wij nooit vergeten. Mijn missie? Het leven ontdekken. En daarover schrijven, fotograferen, filosoferen en mijmeren: https://dealchemievanhetleven.nl/