Schrijfweek met yoga op Madeira

Een week schrijven op magisch Madeira. Van 19 t/m 26 feb ’19.

Een veelzijdiger eiland is er niet. Alle seizoenen op commando. In het zuiden dompel je je het hele jaar onder in de zon en achtervolgt de zee je waar je ook bent. Een paar honderd meter daarboven -waar je zelfs met een kabelbaan heen kan schommelen- is het al iets koeler en vochtiger. Nog verder naar boven en je weet niet wat je meemaakt. Je bent letterlijk in de wolken. Een subtropisch vulkaaneiland en daardoor een overvloedige deken van de kleurrijkste bloemen. Met zelfs een zwart strand. We gaan dansen dansen dansen!


We verblijven in een villa in Monte. Iedereen een eigen slaapkamer, baantjes trekken in het zwembad, mijmeren in de zon.. Er is zelfs een fitnessruimte!

Hier heerst de rust die je in alle opzichten laat dalen. Er is tijd. Genoeg.

Monte ligt op 2 kilometer van de  hoofdstad Funchal, waar we uiteraard ook heen gaan. Marian laat je deze stad beleven als een local. Zij kent alle geheime plekken waar geen toerist ooit komt. Je proeft de puurste smaken, loopt op het oudste stenen straatje, ontmoet de liefste mensen en kijkt je ogen uit in de oude stad, waar de kunstenaars zich hebben uitgeleefd op de deuren van onbewoonbare huizen. Uiteraard eindigen we bij het barretje met de aller- allerlekkerste Poncha, hét drankje van Madeira.

Een week waar de balans tussen lichaam en geest wordt gevoed. Het denken verleidt het voelen tot het zich in elkaar vlecht en er moeiteloosheid ontstaat.

In de ochtenden maken we ons lichaam langzaam wakker met yoga van Eva en begroeten we de nieuwe dag.

Daarna nemen we uitgebreid de tijd voor het ontbijt met verse broodjes van het bakkertje om de hoek.

Iedere dag krijg je na het ontbijt schrijfopdrachten van Marian en ga je je creativiteitsspanne uitbreiden.

Reizen en schrijven: dé perfecte combinatie.

Een week schrijven in de zon

Na de lunch ben je vrij om verder te schrijven, een gesprek met Marian of Eva te hebben, een stuk te wandelen, de Botanische tuinen te bewonderen, of de bus te nemen naar andere plekken op het eiland. Aan het eind van de middag is er een yoga- of meditatiesessie.

Daarna lekker uitgebreid eten, een wijntje en misschien is er wel een Fado-avond of een avondwandeling in het verschiet.

Wat we nog meer doen deze week.

  • Soms zijn we samen stil. Om alle indrukken, inzichten en gevoelens een mooie plek te geven. Om te schrijven, te lezen of alleen maar te zijn. Het stil zijn heeft een belangrijke functie. Je bent zo bij jezelf. Je blijft bij jezelf. Geen afleiding van buitenaf.
  • Je kunt meedoen met de meditatie-sessies die Marian of Eva geven. Verschillende soorten meditaties komen aan bod.
  • En dan de essentiële oliën. Eva leert je er alles over. Hoe je ze gebruikt, wat het met je doet en wanneer je welke olie nodig hebt. Zij neemt de tijd om met jou een persoonlijk oliën-plan te maken.
  • Met Marian kun je een (of meer) persoonlijk gesprek hebben. Met haar kun je kijken hoe je verder wilt met het schrijven, mocht je de smaak te pakken hebben gekregen. Zij kan je hierin begeleiden en samen kun je uitvogelen welke stijl het beste bij jou past. Misschien lonkt de poezie of ben je dol op korte verhalen en popt er een idee voor een bundel op. Wil je blogs schrijven voor je bedrijf, of stromen alleen maar eindelijk losgekomen gevoelens uit je pen.. Zingen de gedichten in je hoofd. Schudt er zomaar een boek-idee uit je mouw. Of wil je technieken leren. Je zult versteld staan van wat jij uit jezelf tevoorschijn schrijft.

Voor deze week betaal je 900 euro. Dit bedrag is exclusief de vliegticket, de bustickets en de hapjes en drankjes die je buiten de villa neemt.

Neem vooral contact op voor vragen: marian@dealchemievanhetleven.nl. Mocht je eerder willen komen of langer willen blijven, dan kan Marian je meehelpen eventueel. Zij woont deze winter op Madeira, heeft dus korte lijntjes.

Meer lezen over Madeira? Kijk op mijn site http://www.madeiraontherocks.com

Wie zijn wij eigenlijk?

Eva Sacchetto:

“Ik ben half Italiaanse. Yoga, etherische oliën én koken zijn, naast reizen, grote passies van mij. Het organiseren van yogareizen in het buitenland is iedere keer weer een feest! Yoga is mijn redding en sinds 15 jaar niet meer uit mijn leven weg te denken. Gestart met yoga omdat mijn leven werd overheerst door angsten en vluchtgedrag. Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht geworden, mijn manier van leven en mijn beroep.”

https://www.souljoyyoga.nl/yogareis

https://www.souljoyessentialoils.nl

Marian Nissink:

“Reizen is voor mij een gemoedstoestand. De mooiste ontmoetingen ontstaan tijdens het reizen. Die met vreemden en die met mezelf. Mijn reisblogs en andere ontboezemingen vind je op https://www.mariannissink.nl/

Ik móet schrijven. Van me af. Naar me toe. Er gebeurt zoveel dat gezegd en geschreven moet worden. Opdat we de kleine, onopvallende momenten, vaak achteraf de belangrijkste, in ons hoofd tatoeëren. Opdat wij nooit vergeten. Mijn missie? Het leven ontdekken. En daarover schrijven, fotograferen, filosoferen en mijmeren: https://dealchemievanhetleven.nl/