Marian

Verwonderaar – dol op de kleinste details van het leven. Ik schrijf juist over de vergetelheid, mijmer over de over het hoofd geziene onbenulligheden en maak ze graag weer zichtbaar. Ik blijf mezelf eeuwig verwonderen over de natuur die hoe dan ook haar seizoenen vult met dat wat er nodig is om ons van levenselixer te voorzien: zuurstof voor de geest.

Filosofisch – uren denken over het leven en de mensch, interessante vraagstukken bediscussiëren met goede vrienden en dito wijn, je ontwikkelt jezelf tenslotte in verbinding met de ander. Mijmeren over waarom wij onze gedachten niet zijn en mezelf keer op keer tegenkomen in de spiegel.

Reflectie – ik ben er gek op. Vooral omdat het me elke keer een nieuw stukje van mezelf ontfutselt. Een ander perspectief brengt. Voer voor nieuwe, creatieve input.

Stilte-liefhebber – Het ritme van de natuur bepaalt mijn ritme. De natuur wordt mijn natuur. De natuurelementen zijn mijn thuis. Het wordt stil in mij. Ik gun mezelf de vertraging waardoor het uitzicht en het inzicht zo veel helderder wordt.

Leesverslaafd – need I say more? Ok. Mijn nachtrust verliest het vaak van een boeiend boek.

Zeemeermin – jaren geleden haalde ik alle duikbrevetten op Curacao. Of eigenlijk eronder. De de sereenheid is niet uit te drukken. Ik wilde eigenlijk onder water wonen. De zee is een van de grootste redenen waarom ik verhuisde naar Portugal. Ik kan niet zonder. 

Reiziger – reizen is voor mij een gemoedstoestand. Het onbekende geeft mij vleugels, verdwalen zet op scherp. Intuïtie wordt het meest gevoed door gewoon op pad te gaan, doelloos. De mooiste ontmoetingen ontstaan tijdens het reizen. Die met vreemden en die met mezelf.

Ondernemer – ondernemen is mijn tweede natuur. Ik weet waar het beter kan, ik zie kansen die anderen niet zien, ik neem risico’s omdat ik 100% vertrouw op mijn gevoel en ervaring. Diverse bedrijven heb ik opgezet, ik ben uitgekocht en verder gegaan. Een bedrijf opzetten vanuit het niets vind ik het leukste dat er is.

(Tekst)Schrijver/auteur – zonder schrijven geen leven. Ik adem schrijven. Schrijven moet. Mijn boek De alchemie van het ondernemen schreef ik omdat ik zo’n boek niet kon vinden. Schrijven verbindt, maakt begrijpelijk, heelt en vertelt dat wat anderen niet kunnen verwoorden. Schrijven is mijn levenselixer.
Op de Schrijversvakschool leerde ik technieken en mijn eigen schrijfstijl ontdekken.

Verder schrijf ik in opdracht van vaste opdrachtgevers blogs of web-teksten. Ik help mensen met hun verhalen, hun boek of presentatie. Ik geef duwtjes in de rug, spoor aan en trek vooral de potentie uit de bescheiden schrijver. 

De online schrijfcursussen leren je technieken, vormen en stijlen. Maar vooral zoek ik naar jouw eigen stem, jouw geluid, jouw kern. Door middel van mijn immer positieve feedback leer je luisteren naar jouw eigen pen en niet naar die van een ander. 

Ook coach ik schrijvers die willen ondernemen, op mijn eigen manier. Dat wil zeggen dat ik werk vanuit de onderstroom. Aan de oppervlakte liggen de antwoorden niet, daaronder wel. Dit sluit naadloos aan op de oefeningen in mijn boek De alchemie van het ondernemen. Totaal op maat en hoelang je wilt. Van een maand tot een jaar. Wat nodig is om de ondernemer te laten glanzen. Hoe ik dat doe? Onconventioneel. Zie hier hoe en wat.

Leuk om te pas en te onpas (maximaal 3 x per jaar) mijn nieuwsbrief Spinsels te ontvangen? Mail me even op marian@dealchemievanhetleven.nl

Voor reizen en ondernemen, zie https://dealchemievanhetleven.nl